Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Brooks Ghost 10

door 30 June 2017May 25th, 2018No Comments
Brooks Ghost 10De Brooks Ghost-serie is al jarenlang populair bij hardlopers met een neutraal looppatroon. Brooks komt nu met een opvolger in deze serie: de Brooks Ghost 10. Wat kunnen we verwachten van deze spannende hardloopschoen en is dit een verbetering?

De Brooks Ghost-serie dankt haar naam aan een Brooks-medewerker die records vestigde, zonder dat iemand hem ooit zag trainen. Later bleek hij enkel en alleen midden in de nacht te trainen, waarna hij werd omgedoopt tot de ‘Brooks Ghost’. De Ghost-serie is niet alleen geschikt voor nachtelijke lopers, maar een ideale hardloopschoen voor een grote verscheidenheid aan hardlopers, van beginners tot gevorderden, met een neutraal looppatroon. De Ghost 10 is extra dynamisch geworden en zal hierdoor nog meer lopers aanspreken.

Verbeterde tussenzool

Een grote verandering in de Brooks Ghost 10, ten opzichte van de Ghost 9, is te zien in de tussenzool. De BioMoGo DNA tussenzool in de Ghost 10 is verbeterd, waardoor deze zich dynamisch aanpast bij elke stap. De tussenzool bestaat in de Ghost 10 uit twee delen, waardoor deze flexibeler en dynamischer is geworden. Hardlopen op de Brooks Ghost 10 gaat hierdoor bijna vanzelf.

Verbeterd bovenwerk

Ook het bovenwerk van de Brooks Ghost 10 is aangepast. Dit mesh bovenwerk is namelijk extra ademend geworden, waardoor je comfortabel hard kan lopen. Daarnaast zijn de overlays van de schoen aangepast. Deze omsluiten nu de middenvoet, waardoor de voet tijdens het hardlopen niet gaat schuiven in de schoen. De nieuwe overlays maken de Ghost 10 nog comfortabeler. Qua maatgeving is de Ghost 10 vergelijkbaar met de Ghost 9 en we raden dan ook aan om je huidige maat hardloopschoen aan te houden.

Crash Pad

Een laatste verbetering in de Brooks Ghost 10 is te zien in de Crash Pad. De Crash Pad op de middenzool vangt schokken op tijdens het lopen. De combinatie van zachte en beschermende demping en een Crash Pad zorgt voor een vloeiende overgang tijdens de afwikkeling van de voet. De verbeterde Crash Pad maakt de Ghost 10 super comfortabel. De tussenzool maakt de voorvoet van de schoen wel wat zachter, waardoor deze minder responsief is geworden.

Flexibel en dynamisch

De Brooks Ghost 10 is een neutrale hardloopschoen die veel hardlopers aan zal spreken. Het is een goede opvolger van de Brooks Ghost 9, met de verbeterde tussenzool, de vernieuwde Crash Pad en het aangepaste bovenwerk. De Brooks Ghost 10 is flexibel en dynamisch en hardlopen gaat bijna vanzelf op deze spannende hardloopschoen.

Technische specificaties

Brooks Ghost 9 Brooks Ghost 10
12 mm heeldrop 12 mm heeldrop
Gewicht: 298 gram (heren US 9) Gewicht: 295 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allroundschoen Allroundschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Ghost 10 ook in onze webshop.