Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Asics Gel Cumulus 19

door 20 June 2017May 25th, 2018No Comments
Asics Gel Cumulus 19
Voor de neutrale hardloper is de Asics Gel Cumulus een populaire hardloopschoen. Nu is er een nieuw model gelanceerd: de Asics Gel Cumulus 19. Wat is er nieuw aan deze uitvoering en is dit een verbetering ten opzichte van de Asics Gel Cumulus 18?

Vernieuwde overlays

Een grote verbetering in de Asics Gel Cumulus 19 ten opzichte van vorige modellen is te zien in de voorvoet. Hier zijn de overlays namelijk versterkt en vernieuwd. Overbodige overlays zijn verwijderd omdat deze in vorige modellen voor wat frictie konden zorgen. De voorvoet geeft de Cumulus 19 een nieuw uiterlijk en maakt het een comfortabele, neutrale hardloopschoen.

Naadloos bovenwerk en nieuwe Ortholite voering

Een andere aanpassing in de Asics Gel Cumulus 19 is het naadloze bovenwerk. Dit maakt de schoen nog flexibeler dan zijn voorgangers en nóg comfortabeler om op te lopen. De schoen kan vanwege het naadloze bovenwerk wat klein vallen en wij adviseren dan ook om een halve maat groter te kiezen. De schoen is ook zeer comfortabel door de vernieuwde Ortholite voering. De voering is namelijk nog zachter geworden en is verder ademend en waterafstotend.

Fluidride en SpEVA 34

De Fluidride middenzool van de Cumulus-serie is als vanouds: de gel in de voorvoet en hak zal voor lopers die bekend zijn met de Cumulus vertrouwd aanvoelen. De daarboven gelegen SpEVA 34 binnenzool is vernieuwd en zorgt voor een grotere afzet. De Asics Gel Cumulus 19 zorgt voor een optimale demping tijdens het hardlopen.

Verbeterde hielvoering

De hielvoering van de Cumulus 19 is verbeterd en de hak is iets lager dan zijn voorgangers. Dit maakt de schoen comfortabeler en zorgt dat deze niet gaat schuren. Het geometrische patroon op de hiel is nieuw en zorgt voor een mooie upgrade van de schoen, die verder qua uiterlijk duidelijk bij de Cumulus-familie hoort.

Duurzame schoen

De Asics Gel Cumulus 19 is een comfortabele en duurzame schoen voor de neutrale loper die middellange tot lange afstanden wil lopen. De verbeterde overlays en de vernieuwde SpEVA 34 binnenzool maken het tot een waardige toevoeging binnen de Cumulus-serie waar veel hardlopers plezier aan zullen beleven!

Technische specificaties

Asics Gel Cumulus 18 Asics Gel Cumulus 19
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 315 gram (heren US 10) Gewicht: 320 gram (heren US 10)
Neutrale loper Neutrale loper
Trainingsschoen Trainingsschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel Cumulus 19 ook in onze webshop.