Skip to main content
Uncategorized

Review: Mizuno Wave Hayate 3

door 17 February 2017May 25th, 2018No Comments
Mizuno Wave Hayate 3

Een trailschoen van Mizuno. Wat kunnen we ervan verwachten? All4running-medewerkster Margon Groen testte de Mizuno Wave Hayate 3.

Dat Mizuno niet alleen prima hardloopschoenen maakt voor op de weg, bewijzen ze met deze nieuwste versie van de Wave Hayate. Een lichtgewicht trailschoen, ontworpen voor competitieve lopers. De Wave Hayate 3 kan namelijk prima overweg met hoge snelheiden in allerhande omstandigheden.

Slijtzool

Een trailschoen zou geen trailschoen zijn zonder voldoende grip onder de slijtzool. Mizuno maakt in de Wave Hayate 3 gebruik van een Michelin slijtzool, wat zorgt voor een behoorlijk slijtvast en duurzaam profiel. De slijtzool is een combinatie van carbonrubber en een synthetisch leer en geeft zo extra grip in natte omstandigheden. De ESS plaat in de schoen beschermt de voetzool tegen steentjes en andere scherpe dingen die je onderweg tegen kunt komen.

Mizuno Wave Hayate 3
Slijtzool van de Mizuno Wave Hayate 3

Demping

De Mizuno Wave Hayate 3 is uiteraard voorzien van een Wave plaat. Daarnaast beschikt de schoen over een AP+ tussenzool. Dit lichtgewicht materiaal is niet alleen duurzaam, maar ook responsief en verrassend comfortabel. De XtaRide techniek maakt deze schoen extra functioneel voor trailrunners. Dit concept zorgt ervoor dat de schoen zich bij elke stap aanpast aan de ondergrond. Doordat de Hayate laag bij de grond staat, is de schoen extra wendbaar. Dit zorgt tevens voor voldoende flexibiliteit op hoge snelheid.

Bovenwerk

Het DynaMotionFit bovenwerk beweegt met de voet mee tijdens de afwikkeling. Dit lichtgewicht, ademende en soepele mesh helpt de de voet koel te houden met een verminderde kans op blaren of irritatie. Met name rond de midvoet zijn verstevigende zadels aangebracht voor meer stabiliteit. Ook de tenen zijn van een beschermende stootrand voorzien.

Uiterlijk

Een trailschoen wordt gebruikt onder wisselende omstandigheden, en heeft vaak een grof en stoer uiterlijk. De Wave Hayate toont wellicht wat slank vergeleken bij andere trailschoenen, maar de oranje camouflageprint van de slijtzool geeft de schoen qua uiterlijk zeker body mee. Zowel voor dames als heren is het bovenwerk zwart met oranje details.

Technische specificaties

Mizuno Wave Hayate 3
9 mm heeldrop
Gewicht: 280 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Trailschoen

Conclusie

Dat de ene trailschoen de andere niet is, bewijst deze Mizuno Wave Hayate 3. Deze schoen is lichtgewicht, behoorlijk responsief en ook nog eens voorzien van een flexibele zool. Ideaal voor loopjes op snelheid, zoals bijvoorbeeld de crossjes in het najaar. Door het gebruikte materiaal in de slijtzool heeft deze extra grip bij natte omstandigheden. Ik heb dit mogen testen in de sneeuw en heb me geen moment onzeker gevoeld met de Hayate aan mijn voeten. De schoen voelt haast als een pantoffeltje en geeft een fijne, felle afzet mee in de voorvoet.

Shop Mizuno Wave Hayate 3 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Mizuno Wave Hayate 3 ook in onze webshop.