Skip to main content
Uncategorized

Review: Asics Nitrofuze

door 16 February 2017May 25th, 2018No Comments
Asics Nitrofuze

Een nieuwe model hardloopschoenen: Asics Nitrofuze. Wat kunnen we ervan verwachten? All4running-medewerkster Margon Groen trok de (stoute) schoenen aan!

Veel hardlopers combineren hun trainingen met andere sporten, zoals bijvoorbeeld fitness, bootcamp of crossfit. Het is dan ook niet vreemd dat hier bij het aanmeten van de hardloopschoenen naar gevraagd wordt. Vooral recreatieve lopers vinden het prettig hun hardloopschoenen ook bij een andere activiteit te kunnen gebruiken. De Asics Nitrofuze is hier een voorbeeld van. Een combi van hardlopen, bootcamp, maar ook casual is voor deze schoen zeker weggelegd!

Slijtzool

De hardloopschoenen van Asics zijn voorzien van een Solid Rubber Outsole, voor een prima duurzaamheid en grip op de ondergrond. Het profiel onder de hak is voorzien van een betere slijtvastheid, voor een stabiele landing, terwijl het materiaal onder de voorvoet meer comfort en respons heeft.

Asics Nitrofuze
Slijtzool van de Asics Nitrofuze

Demping

In de meeste Asics schoenen wordt gebruik gemaakt van GEL-demping. In de fuzeX lijn zien we hier een aangepaste variant van terug; de fuzeGEL. Ook de Nitrofuze is hiermee uitgerust. De combinatie met een foam in de middenzool zorgt voor het comfortabele gevoel dat je van een hardloopschoen verwacht. Toch is de demping in deze schoen niet zo luxe als we van de meeste Asics modellen kennen; op hardloopgebied is het een ‘instapmodel’. Ideaal voor een combi van sportactiviteiten, maar minder voor de fanatieke loper.

Bovenwerk

Het grof geweven bovenwerk doet haast denken aan een casual schoen. Het ademende vermogen zorgt voor droge en koele voeten tijdens het dragen. Daarnaast is het ook behoorlijk licht en sluit het goed aan om de voet. Om meer stabiliteit en comfort te realiseren is het upper direct aan de middenzool bevestigd.

Uiterlijk

Een schoen die zowel tijdens de training als daarbuiten prima te dragen is, vraagt om een stoer uiterlijk. De zwart/grijze kleur van deze schoen zorgt ervoor dat deze niet misstaat onder een hardlooptight, maar ook onder je dagelijkse kleding steel jij de show.

Technische specificaties

Asics Nitrofuze
8 mm heeldrop
Gewicht: 250 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround hardloopschoen

Conclusie

De Asics Nitrofuze is zoals hierboven beschreven wellicht niet de schoen waarop je al je hardlooptrainingen af kunt werken, maar wel een schoen waarop je prima kunt ontdekken of hardlopen iets voor je is. Qua demping en stabiliteit is deze schoen te scharen in de categorie ‘instapmodellen’ voor de gemiddelde loper. Een jonge, beginnende loper zal er echter veel plezier van kunnen beleven. Dat de schoen niet vreselijk zacht is, maakt dat deze prima te gebruiken is voor af en toe een hardlooptraining, je wekelijkse bootcamp uurtje of voor dagelijks gebruik.

Shop Asics Nitrofuze »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Nitrofuze ook in onze webshop.