adidas Adizero Adios Pro 3 Unisex

Vanaf € 249,95
Gratis verzending
 • adidas Adizero Adios Pro 3 Unisex
 • adidas Adizero Adios Pro 3 Unisex
 • adidas Adizero Adios Pro 3 Unisex
 • adidas Adizero Adios Pro 3 Unisex
 • adidas Adizero Adios Pro 3 Unisex
De adidas Adizero Adios Pro 3 voor zowel dames als heren zijn neutrale wedstrijdschoenen. Dit model van adidas is ontworpen voor het lopen ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
GX9777
Merk
adidas
Kleur
Rood
Artikelgroep
Wedstrijdschoenen
Schoentype
Neutraal
Voorvoethoogte
33 mm
Hielhoogte
39.5 mm
Offset
6.5 mm
Gewicht
ca. 213 gram
Geslacht
Unisex
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutral
 2. Minimaal
 3. Gemiddeld
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddelde
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van loopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model loopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de loopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe loopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een loopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de loper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het lopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van loopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een loopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving adidas Adizero Adios Pro 3 Unisex

De adidas Adizero Adios Pro 3 voor zowel dames als heren zijn neutrale wedstrijdschoenen. Dit model van adidas is ontworpen voor het lopen van een persoonlijk record, op zowel een 10km als een marathon. De snelle wedstrijdschoenen bevatten onder andere carbon en het responsieve LightstrikePro-foam in de tussenzool.

Wat zijn de updates ten opzichte van de Adios Pro 2? Ten eerste is er meer demping onder de voet door maar liefst twee lagen LightstrikePRO-foam. Dit biedt maximale demping en energieteruggave. Daarnaast zijn er zogenaamde “cutouts” (inkepingen) in de zool gemaakt bij zowel de voorvoet, middenvoet als hiel. Daardoor is de Adios Pro 3 wat lichter in gewicht dan zijn voorganger. En tot slot is het bovenwerk op basis van nieuwe anatomische inzichten aangepast. Zo is de hielkap wat hoger voor meer ondersteuning rondom de enkel.

De Adios Pro 3 heeft het Primegreen label, wat inhoudt dat het bovenwerk is gemaakt uit hoogwaardige gerecyclede materialen Het bovenwerk is bijna transparant en zeer licht van gewicht. Het materiaal is rondom de voeten iets stugger voor lichte ondersteuning en een goed omsloten gevoel. Het houdt amper vocht vast, waardoor het ook licht van gewicht blijft. Ook biedt het een hoog ademend vermogen waardoor je voeten comfortabel blijven tijdens het lopen van lange afstanden op een hoog tempo.

De tussenzool bestaat uit twee lagen LightstrikePRO-foam. Dit dempingsmateriaal slaat meer energie op dan ieder ander dempingsmateriaal wat adidas tot nu toe heeft ontwikkeld. Vervolgens geeft het ook nagenoeg alle energie terug, waardoor er zeer weinig energie verloren gaat. Tussen die twee lagen LightstrikePRO-materiaal ligt onder de hak een Carbon-plaat en onder de voorvoet EnergyRods die met Carbon verrijkt zijn. De EnergyRods volgen de anatomie van de voorvoet. Ze geven veel energie terug en bieden flexibiliteit. Hierdoor ervaar je een zeer energieke en reactieve afzet. De Carbon-plaat in de hak vangt de impact op bij een haklanding. Dankzij de geometrie van de wedstrijdschoenen ervaar je een krachtige overgang en afwikkeling waardoor je met minder moeite sneller kunt lopen.

Onder de voorvoet en onder de hak is tenslotte nog wat rubber toegevoegd voor extra grip bij een natte ondergrond. Tevens biedt het weerstand tegen slijtage en vergroot het de duurzaamheid van de schoenen. De adidas Adizero Adios Pro 3 is een zeer snelle wedstrijdschoen en is gemaakt voor het lopen van lange afstanden op een hoog tempo.

De adidas Adios Pro 3 valt in de categorie snelle carbonschoenen voor de lange afstand. Vergelijkbare modellen in deze categorie zijn onder andere de Nike Alphafly, ASICS Metaspeed Sky en de Saucony Endorphin Elite.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:078 - 48 05 17
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat

klantenservice

 • Vind jouw ideale loopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23766klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.